О АРХИТЕКТУРИ ИЗАЗОВИ У АРХИТЕКТУРИ, УРБАНОМ ДИЗАЈНУ И УМЕТНОСТИ

У среду, 4. децембра 2019. године у 18:30 часова у Галерији науке и технике САНУ биће отворена седма интердисциплинарна међународна изложба „О АРХИТЕКТУРИ – ИЗАЗОВИ У АРХИТЕКТУРИ, УРБАНОМ ДИЗАЈНУ И УМЕТНОСТИ (Оn architecture: challenges in architecture, urban design and art).

sanu_1.png

Изложба радова се тематски надовезује на истоимену конференцију и замишљена је као финални догађај и заокружење програмске целине дешавања са темом „О архитектури“ које је организовао STRAND за 2019. годину. 

 

Главна тема овогодишње изложбе радова је „Изазови у архитектури, урбаном дизајну и уметности“ и обухвата низ целина: „Иновације у дигитално доба“,  „Иновативни приступ у методологији“,  „Урбани дизајн – пројекти“, „Архитектура и ентеријер – пројекти“ , „Архитектура као инспирација у стварању“, „Нове идеје и пројекти - реализација у области архитектуре урбаног дизајна и уметности“ итд.

 

Поставка у Галерији науке и технике прати поменуте тематске целине путем цртежа, пројеката, фотографије и дизајн продукта, видео и аудио записа.

Аутори радова су реномирани уметници и архитекте из десет земаља: Јапана, Велике Британије, Немачке, Данске, Грчке, БИХ - Републике Српске, Хрватске, Црне Горе, Турске и Србије.

 

Међународни жири ће вредновати радове и доделити награде за дизајн Микро и Макро у организацији Асоцијације за развој одрживе урбане заједнице – СТРАНД. Жири чине: Elif Ayiter (Турска), Станко Гаковић (САД), Марија Симовић (Србија), Anastasios Tellios (Грчка) и Wilfred van Winden (Холандија).

 

Протокол отварања

  • Поздравна реч: Професор Ружица Богдановић, Асоцијација за развој одрживе урбане заједнице - STRAND
  • О радовима и изложби: Професор Дијана Марић
  • О Резултатима жирирања и наградама: члан жирија, архитекта Марија Симовић
  • Изложбу свечано отвара академик Зоран Љ. Петровић

 

Програм Конференције:

http://www.strand.rs/

 

Више информација о изложби:

 

Проф Ружица Богдановић, Архитектонски факултет, Универзитет Унион – Никола Тесла

Моб: 063 82 02 500

ruzica.bogdanovic@strand.rs

Tagovi

Komentari (0)