Ексклузивна премиjера филма о Београдскоj филхармониjи 

Београдска филхармониjа наjављуjе ексклузивну премиjеру документарног филма „Више од музике“ ауторке Доре Jунг, у петак 10. априла на Jутjуб каналу од 20 часова. Кроз филхармониjску причу воде jедан од наjмлађих музичара, хорниста Никола Ћирић, затим њен наjстариjи члан, бински маjстор Миломир Митровић и директор Иван Тасовац. 

 Beogradska filharmonija-min.JPG

Са намером да прикаже Београдску филхармониjу не само као институциjу већ и као жив организам коjи дише и ствара, ауторка приказуjе филхармониjски живот иза сцене као и на њоj:

“Хтела сам да дочарам ту безграничну вољу, ентузиjазам и енергиjу људи иза завесе. Њихов таленат, знање и љубав чине чуда, а њихова извођења постала су права београдска драгоценост. Намера филма jе да приближи ту беспрекорну организациjу рада и вежби без коjих нема успеха”, рекла jе Дора Jунг, студенткиња завршне године Факултета за медиjе и комуникациjу.

Домаћа премиjера овог документарног остварења из 2019. године коjе већ има своj живот на интернационалним фестивалима, биће ексклузивно приказана у оквиру филхармониjске онлаjн сезоне, петком на Jутjуб каналу. 

У оквиру недељног репертоара, обjављено jе ново издања блога „Филхармоничар у изолациjи“, концертмаjстора Тиjане Милошевић. У уторак се публици и оркестру обратио стални гостуjући диригент Даниjел Раjксин коjи jе требало да предводи концерт 10. априла на Коларцу. Аудио среда ексклузивно обjављуjе први ЦД Београдске филхармониjе заjедно са Габриjелом Фелцом и снимак монументалне симфониjе „Иља Муромец“, Р. Глиjера. Дан за сећање четвртком посвећен jе Грачаници где jе оркестар одржао незаборавне концерте за децу и одрасле.

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)