ЈУБИЛАРНА 150-та ПРЕДСТАВА „ГОСПОЂА МИНИСТАРКА“

 

 15.jpg

 

Представа  „Госпођа министарка", Бранислава Нушића,  у режији Јагоша Марковића, с Радмилом Живковић у насловној улози, биће јубиларни 150-ти пут изведена 1. новембра на Великој сцени.

Премијера представе била је 10. марта 2004. године на Великој сцени и од премијере до данас игра се са великим успехом, на задовољство многобројне публике која тешко долази до карата,  јер је интересовање све време огромно. Представа је играна у земљи и иностранству а срећу да је погледа имало је око 80.000  гледалаца.

На разним фестивалима у земљи и  иностранству, ова представа је освојила бројне награде, - на глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, Радмили Живковић припале су Награде публике и стручног жирија за најбољу глумицу вечери и Награда стручног жирија за најбољу глумицу на Свечаностима, добила је и Награду публике за најбоље глумачко остварење (49. Стеријино позорје у Новом Саду), Награду публике на Фестивалу "Нушићеви дани" у Смедереву, где је проглашена и за најбољу представу а Олга Одановић је за улогу Даре, на „Данима Зорана Радмиловића” у Зајечару, освојила "Зоранов брк"...

Од премијере до данас, за 14 година њеног живота, кроз представу је током свих ових година проишла плејада врхунских глумаца. Поменућемо оне који нису више међу живима а обележили су позоришну, телевизијску  и филмску уметност једног времена. То су Раде Марковић, Предраг Тасовац, Милка Лукић и Ксенија Јовановић.

У великом ансамблуза 150-то извођењесу и Гојко Балетић (Сима Поповић), Олга Одановић (Дара), Сања Марковић (Рака), Александар Срећковић (Чеда Урошевић), Андреја Маричић (Др Нинковић), Бранко Видаковић (Ујка Васа), Добрила Стојнић (Тетка Савка), Анђелка Миливојевић (Тетка Даца), Димитрије Илић (Пера Калeнић), Радован Миљанић (Панта), Дејана Гајдаш (Соја), Предраг Милетић (Теча Јаков), Милош Ђуровић (Сава Мићић), Душан Матејић (Пера Писар), Иван Иванов (Бистро дете), Бојана Бамбић (Анка), Милена Ђорђевић (Учитељица), Иван Николић (Жандар) и Милан Гердијан (Никарагуа).

Драматург је био Јован Ћирилов, сценографију је урадио Борис Максимовић, а костиме Божана Јовановић.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести