Јубиларно стото извођење представе „Важно је звати се Ернест“

Комедија „Важно је звати се Ернест“, по тексту Оскара Вајлда и у режији Николе Завишића, биће изведена у среду 3. априла (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“ јубиларни стоти пут.

 

 22.jpg

 

Oвај комад је први пут изведен 1895. године у позоришту St. James у Лондону, има помало бизаран заплет, ујдурму међу пријатељима у вези са лажним идентитетом, женидбом и хомосексуализмом.

Премијера у Народном позоришту изведена је 14. јануара 2012. године.

Завишић, којем је то била друга режија у Народном позоришту, урадио је еклектичну комедију са елементима гротеске, мјузикла и пародије на нивоу физичког хумора ала Монти Пајтон, која говори о (не)уважавању различитости.

У подели су Ненад Стојменовић (Џон Вортинг), Милош Ђорђевић (Алџернон Монкриф), Анастасиа Мандић (Гвендолин Ферфакс), Сена Ђоровић (Сесили Кардју), Зоран Ћосић (Канон Чезебл), Душанка Стојановић Глид (Леди Брекнел), Соња Кнежевић (Госпођица Призма) и Немања Константиновић (Меримен /Лејн).

Драматург је Молина Удовички Фотез, реализацију декора урадио је Мираш Вуксановић, костиме је креирала Бојана Никитовић, аутор сценског покрета је Тамара Антонијевић, док су Соња Лончар и Андрија Павловић компоновали музику.

Представа је премијерно изведена 14. јануара 2012. године.

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)