Јубиларно 50. извођење комедије Косте Трифковића "Избирачица

Комедија Косте Трифковића "Избирачица", у режији Николе Завишића, биће јубиларни педести пут одиграна 6. новембра на Великој сцени. 

 image001.jpg

У овом познатом српском комаду из 19. века, који је у новој верзији урађен као зачудна и модерна гротеска која не робује навици у приступу том делу наше драмске баштине, главну улогу Малчике - девојке за удају која не може да се одлучи између неколико просаца, тумачи Анастасиа Ања Мандић. 

У подели су и Драган Николић (Соколовић), Александра Николић (Јеца), Сена Ђоровић (Савета), Зоран Ћосић (Тимић), Ивана Шћепановић (Ката), Милена Ђорђевић (Милица), Иван Босиљчић (Бранко), Дарко Томовић (Штанцика), Вучић Перовић (Тошица) и Немања Константиновић (Јован). 

Драматург је Молина Удовички Фотез, Завишић је био задужен и за сценографију са Мирашем Вуксановићем, као и дизајн светла са Миодрагом Миливојевићем, док графички дизајн видео материјала потписује Горан Балабан.

Костиме је креирала Суна Кажић, музику су компоновали Сања Лончар и Андрија Павловић, сценски покрет је урадио Дамир Тодоровић, а дизајн звука Владимир Петричевић.

На 43. Позоришном фестивалу најбољих комедиографских остварења Србије "Данима комедије" у Јагодини, 2014. године, “Избирачица” је освојила четири награде - за најбоље редитељско остварење, за најбоље глумачко остварење, за најбољу костимографију и за најбољу сценографију.

Представа је премијерно изведена 14. маја 2013. године.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)