Јавни позив за доделу средстава за откуп сеоских кућа за избегла, прогнана и расељена лица

Фонд  за  пружање  помоћи  избеглим, прогнаним и расељеним лицима расписао је Јавни позив за пружање помоћи у стамбеном збрињавању избеглих, прогнаних и расељених лица у Војводини путем доделе средстава за откуп сеоских кућа са окућницом у 2019. години.

selo.jpg

Јавни позив се расписује за лица која су у складу са законом имала статус избеглих, прогнаних и расељених лица  на  територији  Републике Србије, а имају боравиште односно пребивалиште на територији АП Војводине, до  дана  ступања  на  снагу Одлуке о оснивању Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима (21. децембра 2006. године), и  која имају намеру да остану и живе у локалној заједници која се налази на територији АП Војводине.

Максималан износ  средстава  за пружање помоћи  за  стамбено  збрињавање по  кориснику Фонда износи  1.000.000,00  (милион) динара и помоћ је бесповратна.

Изабрани корисник помоћи за решавање стамбеног питања откупом сеоске куће са окућницом може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени куће у износу до 50% од укупног износа који Фонд обезбеђује.

Јавни позив се расписује за лица која имају пребивалиште, односно боравиште у некој од следећих општина: Нови Сад, Бачка Паланка, Бачка Топола, Врбас, Вршац, Зрењанин, Инђија, Кула, Нови Бечеј, Рума и Жабаљ.   

Јавни позив погледајте ОВДЕ.

Пријава преузмите ОВДЕ.

Изјаву преузмите ОВДЕ.

Потврду коју издају повереници преузмите ОВДЕ.

Потврду да нису користили средства преузмите ОВДЕ.

Изјава продавца преузмите ОВДЕ.

Потребна документација преузмите ОВДЕ. 

 

Tagovi

Komentari (0)