ЈЕДНОДНЕВНА АКЦИЈА - КЊИГА НА ДАР  ПРОГРАМСКЕ АКЦИЈЕ РАДИО БЕОГРАДА КЊИГА СОЛИДАРНОСТИ

Књига на дар - РТС клуб среда 9. октобар од 11 до 19 часова

 knjiga solidarnosti LOGO_620.jpg

Поводом почетка нове сезоне програмске акције „Књига солидарности“ у среду 9. октобра 2019. у од 11 до 19 часова у РТС клубу (Радио Београд - улаз из Светогорске) организујемо традиционалну размену књига са грађанима који желе да учествују у најстаријој програмској акцији Јавне медијске установе. Водећи се крилатицом „Имамо дар за даривање“ слушаоци, гледаоци и читаоци РТС-a који донесу на поклон књиге из своје библиотеке заузврат ће добити једно издање РТС Издаваштва. На овај начин, сви који то могу даће лични, аутентични, допринос у опремању једне школске бибилиотеке у Србији, а РТС са своје стране захвалиће појединцима на учешћу и подршци акције. Прикупљена донација у једнодневној акцији ове године биће поклон библиотеци гимназије у Ивањици која обележава век од оснивања.

 

Деценијама слушаоци и гледаоци радија и телевизије донатори су акције „Књига солидарности“ која за циљ има опремање школа и школских бибилотека широм наше земље. Од оснивања 6. октобра 1972. године „Књига солидарности“ је јединствена активност наше медијске куће која има хуманитарну, културну и просветитељску мисију и стиже свуда тамо где се говори, чита и пише на српском језику.

Учешће у програмима „Књига солидарности“ за ове четири деценије узели су најугледнија имена из свих области културног, просветног и уметничког стваралаштва. Захваљујући нашим слушаоцима, гледаоцима и читаоцима, сакупљено је више од три милиона књига, али и много школског прибора, техничких помала и спортских реквизита, које су даривали бројни грађани, али и издавачи, институције, библиотеке, школе и организације. Захваљујући свима њима до сада је основано (или допуњено) 1400 варошких, сеоских и школских библиотека и отворено 37 књижница у Француској, Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Мађарској и Румунији.Обновљене су и допуњене библиотеке у српским манастирима: Студеница, Милешева, Ђурђеви ступови, Бањска, Каленићи, Куманица и Липањ, а више од 2000 одабраних наслова стигло је у Хиландар и његов метох Каково.

Књига солидарности" је награђена Златним и Сребрним дукатом Вукове задужбине, плакетом „Подвиг године" Вечерњих новости и многим другим признањима, чију круну представља Вукова награда Културно-просветне заједнице Србије.

Више информација: Баштина и културна продукција РТС, 011/ 655 1222 или Књига солидарности 011/655 2321, knjigasolidarnosti@rts.rs

 

Tagovi

Komentari (0)