Врњачка Бања
Туризам

ТРИ МЕЂЕ И ОБЛАК jе авантура, прича о посвећености, страсти и преданости вину. Прича о винариjи почиње 2011. године када jе бака Вида ненамерно купила виноград у Нештину, од породице Орловић коjа има дугу виноградарску традициjу.

Screenshot 2020-03-29 at 23.28.46-min.png

Прво вино jе направљено 2012. године у скромноj земљаноj колЕби са старинском муљачом, у стакленим демижонима и флаширано jе у гаражи. Мало по мало хоби jе прерастао у нешто више и 2016. године породица Драгичевић оснива своjу винариjу коjа се заснива на идеjама и филозофиjи гаражиста (californiagaragistes.com), изузетно мала производња и тежња високом квалитету. Винариjа jе грађена ручно, занатски и представља породично имање, парче земље са подрумом у коjи су сви добродошли као приjатељи и поштоваоци грожђаног сока или случаjни пролазници. Винариjа и виноград се налазе на 45°13' 28'' географске ширине, као и чувени Chateau Lafite!

Screenshot 2020-03-29 at 23.29.31-min.png

Наша идеjа jе да добиjемо из природе и Фрушке горе оно што jе наjлепше, да то преточимо у вино и сачувамо у боци.

pagan_rose.png  vagabundo_white.png

Одговорност према породици, људима, природи, прошлости места и виновоj лози су наша водиља на путу да направимо посебна и другачиjа вина. Желимо да ручном прерадом створимо вина коjа одсликаваjу годину, земљиште и микроклиму Фрушке горе.

Део вина долази из нашег винограда а део из других коjи су искључиво са положаjа око Нештина са доминантно локалним сортиментом. Желимо да на jедан храбар, искрен и несебичан начин пронађемо своj пут у свет "правих" винариjа.