Топола
Председник скупштине општине

Драган Јовановић

Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола, рођен је 05.03.1972. године у Aранђеловцу. Дипломирани је инжењер индустријског менаџмента – машински смер. 
Живи у својој родној Блазнави.

1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

После успешно спроведене кампање за локалне председничке изборе, септембра 2004. године, први пут је изабран за председника општине Топола.Један је од укупно три председничка кандидата у Републици који су остварили победе у првом кругу избора.
2005. године је изабран за једног од потпредседника Нове Србије.

На локалним изборима одржаним 11. маја 2008. године, носилац је листе НС-ДСС која је однела убедљиву победу, а он потврдио свој мандат за председника општине Топола у новом четворогодишњем периоду. 

Као носилац листе НС-ДСС-ПУПС на локалним изборима одржаним 06. маја 2012. године, поново остварује убедљиву победу (55,67%), а његова коалиција осваја 26 од 41. мандата у Скупштини општине, тако да је и по трећи пут изабран за председника општине Топола. 

Парламентарни избори у марту 2014. године, доносе Јовановићу место у републичком парламенту. Како према законској регулативи, народни посланик не може бити „функционер у органима извршне власти и правосуђа, нити може обављати друге функције, послове и дужности за које је законом утврђено да представљају сукоб интереса“, Драган Јовановић, се одлучио да поднесе оставку на место председника општине. Истовремено, одлуком Скупштине општине Топола, од 3. септембра 2014. године изабран је за председника Скупштине општине.

Као народни посланик Скупштине Републике Србије, Драган Јовановић је члан или заменик члана неколико скупштинских одбора:

-Одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације; 
-Одбор за екологију и заштиту животне средине; 
-Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Након избора – парламентарни и локални – 2016. године Драган Јовановић са изборном листом Александар Вучић-Драган Јовановић – Топола побеђује, осваја 29 мандата (64,39%) у Скупштини општине Топола. 

Избором одборника постаје председник Скупштине општине и потврђује нови мандат народног посланика у Скупштини Републике Србије.

Члан је или заменик члана неколико скупштинских одбора:

-Одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације; 
-Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику; 
-Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Тел: 034/6811-017, 
         034/6811-030 
Факс: 034/6811-771
I спрат, канцеларија бр. 15 
e-mail: predsednik@topola.com