Суботица
Туризам

Време одравања: крај јуна - почетак јула
Место одржавања: Културни центар Златибор

Међународни фестивал спортског филма који се одржава сваке године крајем јуна, је фестивал такмичарског карактера у категоријама документарних и играних филмова из целог света са темом спорта. Спорт је једна од најважнијхих активности за промоцију наше земље у свету, а спортски филм има огромну улогу у афирмацији не само филмске уметности већ и вредности спортског начина живота. Овај фестивал окупља филмске ауторе и значајне врхунске спортисте из земље и света.

Сваке године по одлуци савета и стручног међународног жирија, фестивал додељује награде филмским ауторима за најквалитетније филмске пројекте, а такође додељује и награде за животно дело из области спорта и филма. Поред филмског програма, овај фестивал има и пратеће програме, представљање спортских савеза градова и спортиста из тих места, панел дискусије уз учешће филмских радника и уметника, медија и теоретичара филма из земље и иностранства.

Организатор је Удружење спортског филма Златибор под покровитељством Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор и Предузеће за производњу филмова “Маја филм” из Ужица.

tablet_9161605776366607.png