Смедерево
Туризам

Кампинг одмориште „Калиновац“

Кампинг одмориште „Калиновац“ отворено jе 2018. године и прво jе организовано стаjалиште по преласку Дунава код села Рам. Смештено jе након села Затоње, на рути Eurovelo 6 i Eurovelo 13 (Iron Gate).  Из правца Београда, од кога jе удаљено 100 км, до њега се долази магистралним путем Београд – Кладово. Од туристичког комплекса “Silver Lake” дели га 6 км, а од Великог Градишта 10 км. Природа jе учинила да “Калиновац” нуди незабораван поглед на Дунав, Сребрно Jезеро и Карпате, а домаћини да одмориште посетиоцима пружи комоциjу сигурног смештаjа, организованог по наjвишим стандардима.

kamperi.jpg

  Одмориште ниjе велико, али jе опремљено по наjвишим стандардима, са многоброjним етно-мотивима и детаљима. Броjи око 20 парцела за смештаj шатора и кампинг-приколица, ограђено jе, има простор за паркиралиште. У перспективи jе у плану просторно ширење кампа.Гостима су на располагању два обjекта: у jедном се налазе два мокра чвора, одвоjени тушеви,  кухиња и трпезариjа, а други jе четворокреветна соба са засебним wc-ом, кухињом и баштенским простором. Посетиоци могу користити роштиљ, а free wi-fi jе доступан 24/7.

Kamping.jpg

У близини кампа налазе се два извора са чистом водом коjа понире у дубинама оближњег брда Горица,  уређена плажа на обали Сребрног jезера, терен за одбоjку на песку. Популарно jе место за љубитеље виндсурфинга и риболова и надомак jе броjних културно-историjских споменика.

kuhinja.jpg

satori.jpg