Пожаревац
Туризам

Сланкаменачки виногради, Јанда 2
  Сланкамен
Телефон +381 63 27 55 90
Мобилни +381 64 618 41 41
Web sajt: http://sivica@ymail.com

Vinarija-Stojanovic-1-768x576.jpg

Газдинство Стојановић се налази на ободу Фрушке горе у селу Сланкаменачки виногради, општина Инђија, на самој обали Дунава. Протеже (тренутно!) на 4 хектара изнад острва Јанда, по којој и цео тај крај носи назив. На целом том потезу се одувек гајила винова лоза због благе климе, стално присутне руже ветрова и карактеритичног лесног земљишта.

Vinarija-Stojanovic-2a-2.jpg

Након десетогодишњег сомелиерској искуства и сарадње са већином домаћих, и већим бројем иностраних винара, 2012 године сам кренуо са производњом сопственог вина. Закупио сам виноград изнад свог имања и кренуо са прерадом грожђа из тог винограда. Уз саветодавну помоћ проф. др. Слободана Јовића и др. Александра Петровића са пољопривредног факултета у Земуну, те сјајне 2012. године су настала прва вина Винарије Стојановић: бело – БИСЕРНИЦА од шардонеа, совињона белог и тамјанике, розе – СРЕМИЦА од сланкаменке, хамбурга и мерлоа, црвени ПЕХАРНИК од кабернеа, мерлоа и шираза, као и мање количине чистог мерлоа и шираза. Те купаже су и данас присутне тим винима.

преузимање.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Све бербе до сада: 2012, 2013, 2014 и 2015, које сам прерадио у својој винарији су биле јако различите, али сматрам да сам успео да задржим приближан квалитет и препознатљив стил вина из године у годину...

Уживајте у винима Винарије Стојановић...

Ивица Стојановић Власник газдинства и винарије Стојановић