Пожаревац
Помоћник градоначелника за урбанизам

Светлана Милутиновић – помоћница градоначелника за урбанизам

Screenshot 2019-11-30 at 23.41.32.png

 

 

 

 

 

 

Светлана Милутиновић је рођена 15. јуна 1981. године у Пожаревцу.

Основну школу је завршила у Жагубици, а Гимназију у Пожаревцу.

Након статуса апсолвента на пејзажној архитектури на Шумарском факултету у Београду, 2004. године одлази у Беч где наставља своје студије на ,,BOKU“ (Bodenkultur) универзитету, смер пејзажна архитектура и урбан дизајн. 2006. стиче диплому Мастер академских студија.

2006. године уписује, а 2008. године завршава специјалистичке студије у Француској, на универзитету ,,Aix-Marseiile“, смер ,,Просторно планирање на медитеранском подручју“.

Током студија одлази на једногодишње усавршавање у Америку, на Харвард универзитет.

2000. године Светлана постаје члан Европског удружења студената пејзажне архитектуре ,,ELASA“ (European Landscape Student Association), где учествује на многобројним радионицама и пројектима широм Европе (Немачка, Француска, Холандија, Данска, Словенија, Словачка, Чешка, Аустрија, Бугарска, итд.)

Од 2008. до 2015. године радила је на многобројним пројектима при фирмама и организацијама које се баве пејзажном архитектуром у Паризу, Ници, Марсеју, Берлину, Бечу и Малмеу. На многим пројектима је имала реномиране менторе из области пејзажне архитектуре и архитектуре: Marc Pouzol, Martha Schwartz, Jan Gehl идр.

Поред ангажовања у иностранству, Светлана се увек враћала Србији, јер је у својој земљи осећала највећи изазов за имплементацију своје струке, која још увек није заживела.

Тако оснива удружење ,,БиоБре“ у оквиру кога се бави пројектовањем и реализацијом дечијих игралишта у заборављеним и запуштеним руралним срединама у Србији, помоћу рециклираног материјала. У оквиру удружења бави се и ’’landart’’-ом у свом родном Хомољу, као и организовањем дечијих кампова, камп ,,КамБре“ који окупљају више десетина деце из целог света. 2014. године покреће производњу поврћа и воћа, по принципима пермакултуре, и као члан светске мреже органских произвођача ’’WWOOF“ (World Wide Opportunities on Organic Farms) на свом имању у Хомољу окупља људе из читавог света.

2004. године постаје сарадник испред Министарства културе и информисања Републике Србије на пројекту локалног развоја Ресава – Млава, који је финансиран од стране Савета Европе.

Од јуна 2016. ради на месту Саветника за урбанизам и просторно планирање Градоначелника Града Пожаревца, а од децембра 2016. је у кабинету Градоначелника као Помоћник за урбанизам.

Течно говори енглески, француски и немачки језик.

Удата је, мајка двоје деце.

Контакт:

Телефон: 012/539-617

Имејл: svetlana.milutinovic@pozarevac.rs