Петровац на Млави
Борко Радивојевић

Рођен је у Ћовдину,малом месту код Петровца на Млави. Већ као мали са 5 год. Показује велико интресовање И љубав за хармонику,са којом почиње интезивно дружење И учење кроз музичку школу, коју уписује И завршава у свом родном месту. Наставак школовања везан је за Крагујевац у муз.школи,,Милоје Милојевић,, где уз велике напоре које улаже сталним путовањем од Петровца до Крагујевца И вежбањем,схвата да ће хармоница бити његова доживотна љубав И определење.

borko.jpg

Средњу музичку школу завршава у ближем му по месту становања Пожаревцу у школи ,,Стеван Стојановић Мокрањац”

Учио је код признатог наставника хармонике Миодрага Лукића уз чију помоћ и знање заузима сва озбиљна признања везана за овај инструмент. Набројаћемо само неке:

Свеукупни победник Сокобањског фестивал 2005 године, најпрестижније награде на фестивалима народне, џез и класичне музике у земљи и иностранству. После освојених златних медаља опробао се и у апсолутној мастер категорији у Португалу и Литванији.

Своју свестрану љубав према музици испољава у свирању свих музичких жанрова,али је касније интресовање усмерио на разноликост и богаство балканског фолклора.

Изузетну музикалност малог дечака из Ћовдина препознали су многи уметници у земљама региона.Велику посвећеност и знање показује кроз влашку музику и самим тим бива признат и присутан и у земљама овог говорног подручја.

Свирао је са великим именима румунске филхармоније са којима је договорио и сарадњу за његов први самостални албум инструменталне и вокалне музике. У припреми је и музика са Бугарским и Македонским извођачима и уметницима.

 

Као најава озбиљног пројекта већ је урађена композиција под називом ,,Бомба,, са најпрестижнијим турским извођачима у Истанбулу. Милионски прегледи отворили су ново поглавље и ново тржиште за овог уметника, и представљање Борка Радивојевића креће у правцу фестивалског ангажовања. Наставак снимања албума и договори праве се у Италији у Тоскани а снимање свих инструмената наставља се у најквалитетнијим студијима Цириха у Швајцарској.

Све велике и озбиљне ТВ куће утркују се која ће имати оркестар Борка Радивојевића у свом музичком програму и емисијама. На основу тога снимљен је и документарни филм ,, Ево срцу радости,, 2017 године о овом уметнику, који је презентован и на фестивалу документарног филма у Бечу и Београду.

Наставак каријере исказује кроз формирање сопственог оркестра, са којим свира на свим водећим телевизијским и концертним манифестацијама. Пратио је сва врхунска имена домаће народне музике и као такав стекао поштовање и колега музичара и публике за коју се и данас бори.

Ожењен је и има троје деце.