Љубовија
Туризам

Спортски савез општине Љубовија у сарадњи са ПК "Торничка Бобија" и ПК "Авала" сваке године средином маја и средином септембра, организује Ђачки планински маратон. "Ђачки планински маратон" је манифестација која поред забавног има и врло битан едукативни аспект. 
 
03202164190.jpeg

Вођа похода је наш истакнути планинар Драган Павловић, који током пешачења указује деци на битне локалитете, места одакле је поглед најлепши, упознаје их са ретким биљним и животињским врстама. Циљ је да младе упознамо са природним лепотама завичаја пре него што се упуте на далеке дестинације.

08202164190.jpeg
"Ђачки планински маратон" је и промоција за Бобију која полако добија место на туристичкој карти које јој припада. Спортски савез општине Љубовија и ПК "Торничка Бобија" настоје да кроз овакве манифестације приближе децу природи и подсете их да у ери дигитализације не заборавимо колико је битан боравак у природи и наша веза са њом.

09202164191.jpeg

Манифестација из године у годину броји све више учесника, на једној од најлепших планина у Србији, планинској лепотици општине Љубовија, планини Бобији.

07202164190.jpeg

Одушевљени су Бобијом и чарима које она показује само најрадозналијим посетиоцима.
Наш заједнички мото је да млади упознају свој завичај, друже се и проводе време у природи.

Вођа похода Драган Павловић

Организатор: Спортски савез општине Љубовија

Контакт: +381 15 562-400