Крупањ
Туризам

БИЦИКЛИСТИЧКЕ, ГЉИВАРСКЕ И ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ

Крупањ је општина која поседује рекреативне руте у дужини од 300 км. У питању су бициклистичке, гљиварске и пешачке стазе које иду дуж читаве општине, подељене у три руте: Рута Малине, Рута Шљиве и Рута Срца. Руте су уцртане у туристичке мапе и обележене путоказима.

1.jpg

Очитавањем QR кода руте, неки уређаји приказују динамичку мапу са подужним профилом трасе, где се са преласком показивача по траси добија висинска тачка на подужном профилу и обрнуто. Све руте започињу и завршавају се у истом чвору 0111-Крупањ.

 

Ruta srca.png

Рута малине ( зелена рута)- стаза дуга 26,1 км. На овој стази налази се велики број природних видиковаца, као и Споменик природе ''Ковачевића пећина'', која је уједно и највиши врх на овој рути са 485 м.

Bicikli 2.jpg

Новине које ће употпунити пешачке, гљиварске и бициклистичке стазе су електро бицикла, њих 40,  која се могу изнајмити у турист-инфо центру на шеталишту у Крупњу. Али и највећи пијац на свету дуг 300 км. То је 300 километара пешачких, бициклистичких и гљиварских стаза на којима има 3000 газдинстава која продају своје производе. Газдинства су убачена у апликацију ''Највећи пијац'' са навигацијом за туристе који могу да испланирају себи дан, и преко апликације за себе обезбеде пољопривредне производе, храну и смештај.