Костолац
УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА ОЛДТАЈМЕРА

 

Удружење љубитеља олдтајмера је невла­дино и непрофитно удружење основано ради за­штите и очувања историјских возила, неговање историјског наслеђа у вези са развојем аутомоби­лизма и развоја техничке културе. Основано је 28. децембра 2017. године на иницијативу Богомира Огњановића из Кленовника, који је и сам љубитељ и колекционар старих аутомобила.

Већ наредне године, увиђајући значај окупљања љубитеља олдтајмера, председни­ца Управног одбора Вишња Огњановић ступа у контакт са Давором Ружићем, председником Српског савеза за историјска возила у Београду. И већ се у августу 2018. године организује први скуп олдтајмера у Костолцу. Подршку скупу пружили су, поред Савеза, и бројни клубови широм Србије. Поред стандардне изложбе, за власнике старовременских возила, првегодине приређен је туристички обилазак Виминацијума, а друге обилазак цркве у Селу Костолац у којој се налазе рестауриране фреске нашег великог сликара Уроша Предића.

Организацији овог догађаја прикључује се Центар за културу и Градска општина Костолац, тако да скуп олдтајмера постаје незаобилазни део манифестације Културно лето Костолца. Председник Удружења је Богомир Огњановић.