Костолац
РУКОМЕТНИ КЛУБ РУДАР

Од свог оснивања до данас, Рукометни клуб „Рудар“ тежи врхунским резултатима у свим ранговима такмичења. Изградњом спорт­ске хале, створени су одлични услови за развој рукомета и овај Клуб креће ка самом врху, ка са­везном степену такмичења.

Screenshot 2022-05-06 at 20.35.26.png

Прво је уследио пласман у Другу савез­ ну лигу, да би касније постао члан Прве савез­не лиге. Годинама је овај Клуб био у самом врху Прве савезне лиге да би се касније, низом так­мичења, пласирао у Супер лигу, у оквиру које се и данас такмичи.

За укупне резултате добио је највиша признања СО Пожаревац и више година је про­глашаван за најбољи клуб Браничева. Драган Ајдачић проглашаван је више пута за најбољег тренера Браничевског округа. Годинама мушки клуб успешно ради са млађим категоријама које остварују значајне резултате у кадетским и јуниорским селекцијама у округу и републици.

Screenshot 2022-05-06 at 20.35.59.png

Оснивање Мушког рукометног клуба „Рудар“, подстакло је на оснивање и форми­рање истоименог женског клуба. У својој исто­рији Женски рукометни клуб „Рудар“ успешно је играо у Другој савезној лиги старе Југосла­вије. Захваљујући оствареним резултатима и ова екипа је, попут мушке, својевремено про­ глашавана најбољом женском рукометном еки­пом Браничевског округа, општине и града Костолца.

Клуб ради на откривању и стварању та­лентованих играчица захваљујући чему по­стаје најмлађа екипа у свим ранговима так­мичења. Већ дуги низ година, у сарадњи са локалном самоуправом, ЖРК „Рудар“ успеш­но организује Међународни турнир у рукомету на песку. За овај спорт се очекује да ускоро буде проглашен олимпијском спортском дисципли­ном.