Ириг
Туризам

Желећи да сачува традицију, споји прошлост са будућношћу Друштво Врдничана ,,Видовдан'' и Савет Месне заједнице Врдник организовали су Видовдански сабор, настојећи да на тај начин у складу са Правилима и циљевима Друштва Врдничана окупе све они који воле Врдник и осећају се Врдничанима. Први Видовдански сабор у Врднику одржан је 28. јуна 2003. године.

Туристичко-културна манифестација Видовдански сабор у Врднику има за циљ да допринесе очувању традиције, те материјалних и духовних вредности Врдника. У току манифестације посебна пажња посвећује се неговању традиције народних обичаја и веровања, као и презентовању народног посног кулинарства, народних ношњи, рукотворина, сувенира, старина и домаћих народних производа. У току Видовданског сабора значајна пажња посвећује се аутентичној производњи, која представља   симбол   Бање „Врдник“.

Тако значајно место у програму манифестације посвећено је културно-уметничком стваралаштву Врдничана, који кроз најразличитије форме доприносе богатству саме манифестације. Главни циљ ове манифестације је развој и унапређење туризма и стварање услова за развој комерцијалног туризма.

img-57e243d6a102a0edc57816aff37b14ab.jpg