Баточина
Туризам

ЗУМ Међународни фестивал класичне камерне музике

Манифестациjа коjа има за циљ развоj и неговање доброг музичког укуса и позиционирање Врњачке Бање на мапи Европе као место коjе негуjе класичну музику.

2941.jpg

Први ЗУМ фестивал, међународни фестивал класичне камерне музике одржао се у Врњачкоj Бањи од 30.септембра до 02. октобра. ЗУМ, међународни фестивал класичне камерне музике, има за циљ неговање доброг музичког укуса грађана и уживање у врхунскоj уметничкоj музици.

Афирмациjу камерне музике, професионално извођење музике високе уметничке вредности , довођењем светски познатих и признатих извођача и едукациjу младих, кроз њихово квалитетно укључивање у свет музике. Брендирање фестивала у смислу да се Врњачка Бања уцрта у мапу Србиjе као град коjи негуjе класичну музику и има jош jедну важну манифестациjу од значаjа, не само за нашу региjу већ и за целу земљу.

Носилац проjекта jе удружење грађана ,,Замак уметничке музике” из Велућа, под вођством оснивача и уметничког директора Дарка Перчевића. Под покровителјством Општине Врњачка Бања, Министарства културе и инфомисања, Културног центра Врњачке Бање, Туристичке организациjе Врњачке Бање и других значаjних спонзора и донатора.

Кроз концерте коjи ће се одржати, публика ће моћи да ужива у различитим камерним саставима и музици различитих епоха, како у гениjалним композициjама западноевропских композитора, тако и нашим домаћим. Вођено jе рачуна о потребама и интересовањима публике.

Врњачка Бања jе дестинациjа препознатљива по великом броjу догађаjа и манифестациjа, али културни догађаj овог типа ниjе постоjао и надамо се да ће допринети разноврсности туристичког садржаjа, креирању доброг музичког укуса и промоциjи класичне музике.

Ангажовани су наjболји музичари из земље и иностранства (Шваjцаске, Енглеске и Немачке).