Богатић
Удружење ,,Милош Милојевић”

Оснивањем Удружења "Милош Милојевић" 2010. године у родном месту великана заправо се и сам Милош Милојевић враћа у Мачву. У првим годинама друштво се локално бави спознајом лика и дела Милоша Милојевића. Покреће низ акција у циљу враћања из заборава изопштеног великана, поставља прво спомен обележје – спомен плочу на просторијама удружења, обележава дан рођења и смрти редовним годишњим поменима, издаје бесплатни информативни билтен, помажe организацију прославе Бадње вечери сваке године у црквеној порти у Црној Бари, заправо упознајемо мештане о Милошу Милојевићу, јер је и сам Милош управо рођен у свештеничкој породици. 

MILOSMILOJEVIC18401897-222x300.jpg

Веома брзо увидели смо представљајући лик и дело Милоша С. Милојевића широм Србије, да се ради о личности националног формата са великим заслугама за чији рад је веома заинтересован српски род. У циљу очувања сећања покренули смо 2017. године Међународну манифестацију "Дане Милоша С. Милојевића" чији је централни део Научни скуп са међународним учешћем. Она се сада традицонално одржава од Ивањдана до Петровдана сваке године у родом месту великана у Црној Бари у Мачви. Програм Свечана академија "Милош С. Милојевић" је дан у ком облежавамо рођење великана,  уз пригодан програм и доделу установљених награда и призања: Орден "Милош С. Милојевић" у три степена, Награда за животно дело "Милош С. Милојевић, Милошево Гушчије перо и др. Овај програм се одржава сваке године путујући Србијом у Београду, Шапцу, Нишу и др. .

Бавимо објављивањем публикација којима обједињујемо дела Милојевића као и других научно популарних издања. Ова делатност нас сврства у лидере нашег краја у овој области. Власници смо бренда КупиДар, путем кога су наша издања и други производи доступни широм света у видну интернет продавнице. Оснивачи смо локалног информативног портала www.Macva.info, те кроз информисање, аудио-видео садржаје свакодневно смо присутни у заједници. Покретачи смо многих позитивних промена у самој средини, а највећу наду полажемо у нашу омладину на којој цео овај већ сада, самоодржив концепт у будћности треба да припадне. 

udruzenjecrnabara.jpg

Пример смо добре праксе која као концепт може и треба да се посеје Србијом како би успавно српство разбудили и очували, што је била и онсновна мисија Милојевића: "Чувајте ми српство".

Више о раду удружења, активностима као и биографији академика Милош С: Милојевића можете видети на интернет презентацији Удружења www.milosmilojevic.com.