Бачка Паланка
Туризам

Географски положаj, обронци Фрушке горе, мртваjе и широк Дунав, те специфична микроклима, дали су нештинском краjолику не мале предности, када су у питању природне лепоте, али и погодност за узгоj воћа и винове лозе.

slavko_skrbic_610_407-min.jpg

Производи вина и ракиjа од сопствених воћки и грожђа. Има око 6.000 чокота винове лозе и око 3,5 хиљада стабала разниог воћа, а наjброjниjа су стабла крушке-виљамовке, шљиве, па онда свега осталог. 

Винариjа Шкрбић произведе око 5.000 литара вина: од белих jе то Италиjански Ризлинг и Вранац од црвених вина, коjи jе на такмичењу одржаном у Темерину 2011. године ушао у топ 12 вина у Воjводини. За своjу душу производи лагано вино од хамбург муската (Росе). Међутим, знатижеља, жеља за експериментом или нечим новим укључула га jе прошле године у светски тренд произвођача вина од другог воћа, па jе тако 2010. године направио вино од jабуке а ове године вино од вишње и шљиве. 

Признање за наjбољу ракиjу шљивовицу у Воjводини за 2011.годину и златна медаља у сред Београда за таj неприкосновен српски бренд – шљивовицу, али направљену од беле шљиве. Учетвовао jе на свим такмичењима регионалног типа и освоjио 108 медаља за осам година колико се надмеће, броjне дипломе и пехаре. 

Планови су окренути и према новим засадима(1.000 чокота) Португизера, за коjу каже да jе неоправдано запостављена сорта а коjу ће он покушати да врати на овоj простор и jедва чека идућу годину да направи своjе прво вино од овог грожђа.