Златиборско културно лето

Време одржавања: Јул и август

Место одржавања: Златибор

Златиборско културно лето чини низ различитих приредби културно-забавног карактера у циљу садржајнијег и квалитетнијег боравка гостију на Златибору, а одржавају се на летњој позорници на Краљевом тргу, у Тић пољу, Чајетини и селима недалеко од туристичког центра.

Програм културног лета чине различите приредбе културно-забавног карактера, као што су концерти познатих естрадних уметника из земље и региона, концерти културно уметничких друштава, хора, класичне музике, трубачких оркестара, позоришне представе на отвореном, као и представе за најмлађе, разне анимације за децу и одрасле. Такође организују се и снимања појединих забавно-музичких емисија, фестивали и музичка такмичења. Организују се и разна спортска такмичења на којима су учесници професионални спортисти, али и бројни спортски сусрети за аматере и оне који желе да сачувају неке традиционалне спортске дисциплине. Организатори ових манифестација су различити субјекти, али све приредбе су координисане и промовисане од стране Туристичке организације као једниствени програм – Златиборско лето.

Поред тога, манифестације чине боравак гостију на Златибору садржајнијим и квалитетнијим, а задовољење културно-забавних потреба посетилаца је основни циљ организовања културног лета.

tablet_97515020242401205.jpg

Коментари (0)