Кајак-кану и веслачка регата “Српски веслачи TID-а“ (Tour Interantional Danubien) “Меморијал Витомир Диздаревић–Адмирал Кук”

У Мали Зворник регата је стигла из кампа Етно села Врхпоље, крај Љубовије, а следећа станица им је Црна Бара у општини Богатић.

 

kanu_kajak_1.jpg

Дринско-савску, међународну, спортску, рекреативну, туристичку кајак-кану и веслачку регату “Српски веслачи TID-а“ (Tour Interantional Danubien) “Меморијал Витомир Диздаревић–Адмирал Кук”, од Вишеграда до Сремске Митровице, од 29. априла до 7. маја, традиционално је организовао Кајак клуб ”Српски веслачи” из Белог Потока.

Ове године организацију регате помогао је SWG (Стална радна група за рурални развој Југоисточне Европе), јер су региони Дрина – Тара и Дрина – Сава правац кретања регате и повезивања општина у Подрињу и Посавини, као и област деловања SWG групације.

kanu_kajak_2.jpg

 

Пловидба има промотивни карактер и окупила је више од 100 учесника, из Аустралије, Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, уз кајакаше из Републике Српске и Србије.

Принцип регате је дневно веслање и камповање у предходно одређеним местима у договору са Туристичким организацијама општина и градова кроз које пролази.

Регата плови у дужини  од 360 километара, за седам веслачких дана. Учесници дневно веслају од 17 до 76 километара.

Коментари (0)