Епикриза

Епикриза

Епикриза

Епидемиологија 

Смртност од сунчанице је много већа него смртност од ковида. Принцип је да свако ко умре са сунчаницом буде забележен да је умро од сунчанице. Зато је потпуно логично да је сваки умрли који је ковид позитиван умро од ковида. Због тога се морамо сагласити и са тезом да је сваки умрли који је у тренутку своје смрти имао вишак килограма умро од гојазности. Како сваки дебељуца има право и на придружене болести, на пример слабо срце, висок притисак, повишен шећер и ко зна шта још, поштено је да се сваки од ових поремећаја забележи као узрок његове смрти. Тако уређена статистика нам показује да је наш имагинарни ковид позитивни буцко у ствари пет пута умро у истом дану – од ковида, гојазности, срца, притиска и шећера. 

Изоловано посматрано, смртност од гојазности је много већа него смртност од ковида, јер 100% дебелих пре или касније умире, што није случај са онима који су ковид позитивни, код којих 99% преживи. Ипак, један добар број људи неће дозволити да их чињенице омету у резоновању. Руку на срце, вирус заиста постоји, а да би био страшан, морао је да се медијски увелича. У сукобу медијски подупрте теорије и чињеница, редовно страдају чињенице. Тако од њих настају забрањене истине, а медијска теорија израста у важећу догму. 

Чињенице сваког нормалног само ометају и зато поштен човек треба да прати искључиво упутства са званичних медија, а уколико је некакав научник или сличан лудак, онда има да се држи важеће догме. Коме је до морала нек иде у цркву, што не тако давно рече један од лажних идола мог народа.

Да не ширимо сада причу са размишљањем да свако гојазан можда заправо нема проблем са вишком килограма већ суштински пати од мањка сантиметара. Са неком већом висином он би био идеално попуњен, а са неком још већом висином од на пример четири или седам метара, највероватније чак и мршав. Дубина проблематике је у томе што ћемо сто постотну смртност установити и за оне мршаве односно превисоке за своју тежину јер и сви они пре или касније умру, а такође исти исход погађа и оне што нису ни дебели ни мршави.

На крају ове наше мале епидемиолошке студије стижемо до резултата: смртност од ковида је око 1%, а смртност од гојазности, мршавости или нормалности је 100%. Иста је смртност и за срчане, бубрежне и све остале болеснике, као и за онај остатак човечанства који су здрави, а ипак сви до једног умру. Тако долазимо до закључка да је највећи узрок смртности у ствари сам живот јер сви они који развију било који од симптома живота, увек пре или касније заврше са смртним исходом.

Нећемо се сада бавити недоследношћу зашто онда сви живи нису у карантину јер су највећа опасност за ширење смрти, јер ми то можда и јесмо – у карантину. То сам оставио за крај овог разговора. Пре тога ћемо испитати нешто што је у овим временима тематски много занимљивије: 

Како спасити свој живот од смрти и омогућити да он траје вечно? 

Патологија 

Најефикаснији начин је да се уопште не родите. Само у том случају сигурно избегавате смрт. Уколико сте ту могућност због своје радозналости, потребе за духовним напредовањем или из било ког трећег разлога пропустили, онда вам једино преостаје да умрете што пре, али својом вољом. Тако ћете сачувати потенцијал оног будућег, непроживљеног дела живота и спречити да стекнете успомене за којима би жалили. Што раније умрете, то већи потенцијал штедите од пропадања и најважније, на тај начин потпуно спречавате смрт узроковану било чиме другим, много опаснијим што вас може заскочити у каснијим годинама живота. 

Како је најбоље програмирано умрети својом вољом и на тај начин  сачувати свој живот?

У припреми за овај узвишени чин, прва и најважнија ствар за започињање целог процеса је да живот сведете само на биолошку категорију. Из живота морате искључити све духовне, социјалне, емотивне, естетске и сличне непотребне елементе и усредсредити се на чисту биологију. Олакшавајућа околност је што су биолошки параметри релативно лако мерљиви, па вам неће бити проблем да пратите да ли сте више или мање живи, из дана у дан или сата у сат. 

Почетницима у умирању препоручујем стално праћење неколико основних параметара – пулса, притиска, температуре и квалитета сна, једном речју свега оног што на репертоару има већина смарт сатова. Зато их ни у ком случају немојте скидати са руке. Оним савесним препоручујем да имају најмање два таква уређаја, да не би нарушили континуитет мониторинга док им је сат на пуњачу. 

Друга, неопходна ствар је да се што боље изолујете од света. И у овом случају ће вам технологија омогућити максималну безбедност. Комуницирајте мејлом, вибером или чиме год, само се немојте сретати са људима, јер они представљају опасност. Тренутно је то опасност од заразе, у будуће ће бити сигурно нешто још много горе.

Трећа важна ствар, а поготово ако сте млад човек је да не дозволите себи било какав вишак енергије јер он ствара потребу за спортом, рекреацијом или бар ђускањем у дискотеци или на концерту, а то изазива повећано стварање угљен диоксида који додатно греје планету. Ако сте млад, модеран и пре свега савестан човек, то себи нећете дозволити.

Четврта и последња важна ствар је да обавезно промените своју сексуалну оријентацију уколико је она до сада била нормална. Није битно на коју страну, само је промените у било ком правцу који неће правити децу јер су ресурси ове планете при крају. Ко се родио, родио, за неке нове нема ни простора ни хране ни енергије.

Етиологија

Са дефинитивном пропашћу институцијалних друштвених и државних архитектоника, почели су да се активирају помоћни механизми народа, нешто као резервно напајање струјом када падне енергетски систем.

Географске адресе садашњих центара зла су: Ватикан као надлежaн за идеологију, Лондон за финансије и Вашингтон као центар силе. Још неко кратко време зло ће централизовано долазити из тих центара или прецизније речено и одатле, али се већ назире да то неће трајати још дуго. Зло се увелико пресвлачи у једну нову форму и у том свом новом, већини људи непознатом облику полако заузима своје позиције за будућност. 

Ми као народ смо дебело насели и на оно старо, до сада присутно зло. Оно нас је физички десетковало, а духовно још више. Ако сада не направимо план како да се супротставимо том новом злу које увелико наступа из потаје и не умрежимо изворе свих наших позитивних енергија у један ефикасан систем, не управљања већ напајања, имаћемо велики проблем. 

Истина је неспорна категорија, као и слобода. Зато су те две ствари уско повезане и међусобно условљене. Лаж увек служи неком поробљавању, као што је истина помагач сваког ослобађања. Сама слобода није стање већ моћ оних који су живи и ослобођени од свих каузалитета небожанског порекла. Уз истину и слободу је потребна и енергија, а њено стварање и довођење смо размотрили у једном од наших претходних разговора. Зато ћемо се сада забавити том новом појавном формом зла.

Њено име је трансхуманизам и стоји на три стуба друштвене промене:

  • на новим технологијама,
  • на лажи о глобалном загревању 
  • и на трансродној идеологији.

Нове технологије међу којима пре свега вештачка интелигенција и интернет ствари треба да испуне два задатка – да додатно заглупе људе, а по могућству да их онеспособе у практичним знањима и вештинама неопходним за преживљавање изван технолошког мехура и да омогуће потпуну контролу над свима и свиме у том простору.

Прошле недеље је један од врхунских познавалаца ове материје, а истовремено и витез Реда Светлих организовао интерну трибину о вештачкој интелигенцији, како би се што боље упознали са овим алатом Црних. На мене је највећи утисак оставило сазнање да је вештачка интелигенција увелико присутна и да у потаји, из другог плана непрекидно учи. Све оне зезалице када хоћете да се негде улогујете, па вас компјутер као пита да нисте случајно робот, а ви да би му доказали да нисте чекирате поља са семафорима, аутобусима и сличним глупостима, у ствари служе за обуку вештачке интелигенције у вештинама људске перцепције. Ви сте јој бесплатан учитељ и тренер, само вам то нико до сада није рекао.

Друго, за мене поразно сазнање је било да вештачка интелигенција нема адресу на којој се налази. Она је у сваком моменту свуда, у сваком компјутеру, мобилном телефону, серверу или било ком другом ”паметном” уређају, а чији број експоненцијално расте.

Треће, сазнао сам да за пун развој вештачке интелигенције озбиљно недостају ресурси. Зато је подметнута превара са биткоинима. Грамзиви од својих пара купују додатне видео картице и меморије како би рударили биткоине, а у те капацитете се заправо истог тренутка по прикључењу на интернет, усељава вештачка интелигенција и више одатле не излази. Зарада која се овим наивним омогући кроз биткоине је милијардама пута мања од услуге коју они чине вештачкој интелигенцији омогућавањем њеног физичког раста.

О лажном глобалном загревању и трансродним идеологијама ћемо неки други пут. Мислим да је и без тога, овај наш разговор већ солидно дугачак и да га треба полако приводити крају.

Патофизологија 

Свет се трансформише у етапама. Постоји један велики и непрекинути след који води свет од једне до друге етапе. Свака етапа почиње неким крупним догађајем који служи изазивању глобалног проблема. Као решење тог проблема, човечанство прихвата промену свог понашања коју пре вештачки створене кризе нико нормалан не би прихватио. Економска криза 2008. и такозвана пандемија свињског грипа 2009. су само биле претходни кораци ове етапе са ковидом у коју су обе кризе из претходних етапа обједињене кроз спајање тада стидљиво уведеног, а сада већ увелико нормалног – глобалног помирења са економским пропадањем уз прихватање вакцинације од релативно безопасне болести.

Тако је и ово сада само претходни корак за оно што тек треба да следи, на пример навикавање на електронски пасош и укидање слободе кретања. Исто тако је 11. септембар био неопходан претходни корак да људи са одушевљењем прихвате масовно увођење камера и снимање свих међусобних комуникација. Главна заблуда на којој јашу све индуковане промене је да ће се такозвано старо нормално вратити само ако сви послушно прихвате све оно наметнуто од стране новог нормалног. Уз помоћ церемонијалне магије, људима су уклоњене из видног поља две иначе врло очигледне чињенице:

  • Прихватањем диктата новог нормалног људи се све више удаљавају од старог нормалног
  • Старо нормално такође није потпуно нормално већ је само једна у вековном низу нових нормалности које су етапно наметане помоћу исте преваре у континуитету.

Прогноза

Ако се питате у ком правцу ће се свет даље мењати, одговор је – у истом, јер исти систем наставља да управља светом увећавањем и усмеравањем људских страхова, потенцирањем грамзивости и цензурисањем истине.

У Кини се већ појавила интелигентна маска која бележи колико је угљен диоксида у удахнутом ваздуху њеног носиоца како би га као фол упозорила да је мало смакне са лица и омогући себи доток свежег ваздуха када та концентрација премаши неку задату вредност. Шта мислите, да ли ће се та маска трансформисати у нешто што мери ваш укупан издахнути угљен диоксид односно ваш карбонски отисак? 

Сада разумете зашто је било толико важно навикнути људе да стално и свуда носе маске. Да сте пробали да им тако нешто натакнете из чиста мира, добили би побуну робова. Овако, када је то због њихове заштите од болести којој се мора додавати озбиљна медијска смртност да би постала опасна, онда је то постаје прихватљиво и пожељно.

Ово је благословено време. По први пут се људима дају јасни докази да су све процедуре које су они олако и по аутоматизму сматрали за своје – образовање, демократија, здравство, рударство… у ствари хаковане од стране наднационалних корпоративних институција које у својој шаци држе све главне управљачке организације света – Уједињене Нације, Светску Здравствену Организацију, Европску Унију и да ни једно од тих тела не бира народ. Упркос томе, људима се још упорније сервира бајка о идеалу демократије, важности демократских избора и начинима како да се она поправи. И већина им верује.

Из удобне уљуљканости у привидне тековине цивилизације, људима је враћена одговорност кроз све очигледнију цену којом ће платити своје поступке, шта год да изаберу. Цена је после много векова ”бесплатног напретка” поново постала видљива, пре свих оном делу човечанства који је почео да се буди. Свако може наставити да верује систему, али је постало јасно да ће због тога трпети последице од даљег смањења не само слобода већ и својих потенцијала. Трансхуманизам заробљава своје поданике кроз комоцију и удобност. Да ли стварно људи не виде да данас сваки други брак младих људи до деце долази кроз вештачку оплодњу? У моје време, које није било тако давно, девојке су остајале трудне ако их мало дуже гледате или само мало снажније стиснете на подијуму за плес. 

Достојевски добро запажа – људи желе да се што пре ослободе одговорности коју им њихова слобода намеће и то најлакше раде кроз ослобађање од своје слободе. Тако се по ко зна који пут отеловљује Велики Инквизитор.

Терапија

Са друге стране, сви који се одвоје од система, мораће да се опросте од неких удобности на које их је систем навикао. Да има довољно таквих и да није све безизлазно, говори једна појава присутна већ десетак година уназад. То су мале енклаве изван система у којима су људи међусобно умрежени по неком њиховом заједничком интересу – пољопривреди, занатским или уметничким мануфактурама, компјутерском програмирању и слично. Оно што је за сада карактеристика тих енклава је да су људи у њима повезани, али да та зрнца кристализације изван себе међусобно још увек нису. Добра ствар је да ће даље поробљавање људи, као једну од нежењених реакција за систем, а спасоносних по човечанство, имати повезивање и убрзање раста ових кристала.

За разлику од вештачке интелигенције, кристал је природна формација. Он учи тренутно, а када расте то ради и по хоризонтали и по вертикали. Повезује се са светлошћу, пропушта је и разлаже на два спектра – видљив и невидљив. За сада, мора тако.

Видимо се у неком од спектара,

Доктор са Чубуре

Komentari (0)

Остало у категорији